sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Elvarikorut + alekoodi

Elvari Korut on vuonna 2011 perustettu yhden naisen korutehdas. Korutehtaalla ei varmasti tehdä tylsiä koruja vaan tarkoituksena on saada hieman hymyä huuleen ja väriä elämään. Koruja on saatavilla kymmeniltä jälleenmyyjiltä ympäri Suomea sekä nettikaupasta. 
Postaus on toteutettu yhteistyössä Elvarin kanssa.

Tässä on Elvarin perustajan tarina.
"Ilman mun Äitiä ei olisi Elvari Koruja.
Helmikuussa 2010 mun Äiti antoi minulle kaksi pientä pakettia fimomassaa. Mun piti kuulemma keksiä itselleni kiva harrastus, etten tekisi niin paljon töitä.
Jaahans, mitäs siitä sitten seurasikaan?! Kaksi pakettia (muistaakseni musta ja punainen) ei minulla kauaa kestänyt ja tilasinkin lisää. Tein koruja joka päivä keittiömme pöydällä. En katsellut netistä ohjeita vaan opettelin itse, ideoin, tutustuin materiaaliin ja yritin keksiä miten saan kivoja kuvioita tehtyä massaan kiertämällä, kääntämällä, kerroksille, eripäin leikkaamalla jne. Heräsin jopa keskellä yötä, kun sain ajatuksen, että mitenpäin sitä pitäisi kääntää, jotta saisin sisälle muodostumaan tiettyjä kuvioita. Mä menin fimomassasta ihan sekaisin. Olin omista töistäni vuorotteluvapaalla ja tein täysiä työpäiviä fimomassan kanssa ja koruja syntyi. Mieheni kysyikin jossain vaiheessa, että mihin sinä meinaat kaikki nuo korut laittaa? En tiennyt, mutta tekeminen oli niin ihanaa, etten voinut mitään muuta kuin tehdä koruja lisää.Karkkikorujen puolelle lipsahdin, kun vanha työkaverini pyysi minua tekemään englanninlaku- kaulakorun sekä korvakorut. Sanoin, että mä en tee karkkikoruja. Sitkeä sissi oli tuo Jaana, lopulta siis suostui, koska en olisi varmaan ikinä päässyt eroon hänestä, jos en koruja tekisi. Laitoin kuvan Facebookiin ja tilauksia alkoi tulemaan lisää ja lisää. Myöhemmin olen ymmärtänyt, että karkkikorut on juuri se mun juttu. Ne hymyilyttää, ilostuttaa, naurattaa, saa hymyn ihmisten huulille. Ihan parhautta.Eipä osannut Äitikään arvata, että vuoden päästä tuosta ensimmäisestä massapaketista, minä perustan oman yrityksen. Vuonna 2011 sai alkunsa Elvari Korut.
Sannamaiseen tyyliin irtisanouduin töistäni ziuh-viuh, varasin loppuvuoden täyteen tapahtumia, tein koruja ziljoona tuntia päivässä. Tuntui, että mun päivä olisi ollut tyhjä, jos en olisi saanut koskea massaan. Kesäkuun alussa sain y-tunnuksen ja vuoden loppuun mennessä olin käynyt noin sadassa myyntitapahtumassa pensselillä vaaleanpunaiseksi maalatulla autolla. Olin esim. Imatran BigBandeillä 10 päivää putkeen, nukuin erään huoltoaseman rekkaparkissa, pakettiautoni takaosassa patjalla. Limbosin illalla leirintäalueelle suihkuun ja pesin hampaani huoltiksen vessassa. Eihän mulla ollut rahaa varata mitään hienoja majoituksia, kaikki raha mitä tapahtumista sain meni ostaessa lisää tarvikkeita ja materiaalia.


Elvari Korut täytti siis tänä keväänä 3 vuotta. Elvari työllistää minut itseni, sekä 3 täyspäiväistä (HUOM. ei välttämättä täyspäistä) työntekijää: Pahvituspäällikkö, Liimausvastaava sekä uusimpana Rapsutusvastaava. PipariPoraaja auttelee oman toiminimen kautta erikoistilanteissa sekä vuoden kiireisimpinä aikoina. Mieheni Pekka, Apukamu, köröttelee pinkillä pakulla nettitilauksia, hakee kuormia, rapsuttelee korupohjia ja koukuttelee myös korviksia. Eli onhan meillä tätä porukkaa täällä.
Meillä on nettikauppa, josta postitellaan kaksi kertaa viikossa tilaukset. Kierrämme noin 80-100 myyntitapahtumaa ympäri Suomen vuodessa ja lisäksi jälleenmyyjiä löytyy nelisenkymmentä ympäriinsä kotimaata ja Itämerta.
Äiti. Sinuu mä voin tästä kaikesta syyttää, rakkaudella. Olen maailman onnellisin, että toit mulle sitä fimomassaa, vaikkakin se toivomasi harrastus aavistuksen lähti käsistä."


Mahtava tarina, eikö totta! Elvari korut saa hyvälle tuulelle!
Korut ovat laadukasta käsityötä, niistä huokuu se, että ne on tehty rakkaudella ja ne on suunniteltu viimeistäkin yksityiskohtaa myöten. Meillä tyttö on aina ollut kova korujen perään, yleensä kaulaan on eksynyt kasa äidin vanhoja ja ei niin kauniita koruja. :)
En ole löytänyt sopivaa korusarjaa missä olisi sitä jotain (pilkettä) mutta nyt meidän korusarjamme on viimein löytynyt. Tytön suusta kuuluukin usein "Äiti missä mun ELVARI on!!!"<3 Nämä korut on helppo yhdistää asuun kuin asuun ja saattaa nämä päätyä myös äidin käytöön. :)

Me tytöt olemme saaneet kunnian aloittaa blogiysteistyön Elvarin kanssa. He haluavat tarjota lukijoillemme -10% alennuksen tuotteistaan koodilla tyttöjenihanuudet. Koodi on voimassa ma 15.9-17.9 asti. Shoppailemaan pääset Tästä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti