maanantai 25. marraskuuta 2013

Jemmakamaa

Kaapin kätköissä. Tiedättekö sen tunteen, kun jokin pieneksi jäänyt vaatekappale on kertakaikkisen kaunis ja ihana, ettei sitä raaski antaa eteenpäin tai varsinkaan myydä mihinkään tuntemattomaan kotiin? Tai sen tunteen, kun jokin vaate on niin suloinen tai niin hitsin edullinen, että se on pakko ostaa, vaikka saatavilla olisi vain koko, joka sopii reilun vuoden päästä? Tai vuosiEN päästä...

Tyttöjen vaatekaapissa, siellä hämärimmässä ja kauimmaisessa osassa, sijaitsee Jemma. Siellä säilötään vauvanvaatteita ja asusteita, sekä hieman isompiakin klassikkomekkoja ja muita lasten kasvua odottavia ihanuuksia. Tämä Jemma on luonnollisesti myös se paikka, johon ne (käsittämättömät) heräteostokset oikeaoppisesti piilotellaan.

Itse vauvajemma on tällä hetkellä omalla mittapuullani pieni ja maltillinen, ja sisältää ainoastaan tytöillä käytössä olleita vaatteita. Jossain vaiheessa meidän vauvajemma paisui uusilla (ale)ostoksilla, vaikka käyttäjääkään ei ollut tiedossa. Nyt Jemmassa ovat vain tarkoin valitut jutut, joille ehkäpä toivoisi vielä käyttäjää...

Esitelläänpä sitten hieman Jemman kaartia:
My first pair of jeans ja PO.Pin valkoinen velourhaalari ovat aivan pikkuruisia ja tuovat mieleen niin suloisia muistoja vauva-ajoilta. Kumpikin hyvää jemmakamaa unisex-tyylinsä ansiosta. Voi haikeutta!


Minikokoisia vauvatossuja koossa olen säilyttänyt muutamia pareja ja pidämme niitä myös hyllynpäällä, josta tytöt ottavat ne usein leikkeihinsä. Nämä ovat niin pieniä, että ovat ehtineet olla käytössä vain kerran tai pari jossakin juhlissa.


Jemmaan on sijoitettu myös isompia ihanuuksia, kuten esimerkiksi kaikkien aikojen suosikkejani. Nämä mekot ovat jo klassikkoainesta. POMPdeLUXin Emily Little Dress sekä Mayoralin pussihelmainen rusettimekko odottavat nyt pienimmän kasvamista, mutta uskoisin, että ne jäävät meille vielä senkin jälkeen. En ole vielä toistaiseksi nähnyt kovinkaan montaa yhtä kaunista mekkoa! Nämä pääsevät usein esille vanhimman tytön huoneen naulakkoon. Mielestäni tällaiset yksinkertaiset ja kaunislinjaiset mekot ovat ihania pienillä tytöillä, jotka ovat luonnostaan niin kauniita etteivät tarvitse kummoisiakaan hörselöitä ympärilleen. 


Jemmasta kaivautui esille myös muutamia Nextin vaatteita, ostettu AW12 mallistosta. Paita on isosiskon käyttämä ja mekossa vielä laput kiinni, kun sen koko on niin valtava. Nextillä on aina söpöjä ja lapsenmielisiä kuoseja. Ja polkadot viehättää aina!

Next AW12

Meidän Jemmasta tuntuu löytyvän tosi usein alennusmyynneistä hamstrattua PO.Pia, nämä SS13 tuotteet odottavat malttamattomina ensi kesää. Ja jälleen lisää palloja, ne ovat kyllä hauskoja (ehkä ei kuitenkaan yhdessä).

Polarn O. Pyret SS13

Jemmasta putkahti hieman yllättäen esille myös Gymboreen (Butterfly Blossoms '12) ja Baby Bodenin ihanat kesämekot, joiden olemassaolon olin jo aivan unohtanut. Bodenin mallistoissa on muuten joka kaudella vastaavia liivimekkoja pienille tytöille.

Gymboree & Mini Boden

Ja vielä iki-ihana Lindexin sydänmekko, jota on käytetty kummallakin tytöllä, sekä alesta 7 eurolla ostettu H&M neuletakki, joka on tällä hetkellä Jemmassa talviunillaan.


Ja vielä viimeisenä muutama juhlissa käytetty mekko: roosa Nextin tyllihame sekä Old Navyn harmaa villakangasmekko, joka odottelee kevättalven juhlia, jolloin se sopii meidän pienimmälle neidolle.


...Ja NYT, pikainen ja huolellinen paluukyyti takaisin Jemmaan. ;)

Olisipa mukavaa kurkistaa myös muiden jemmoihin, jos teillä sellaisia löytyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti