tiistai 21. tammikuuta 2014

Lapsimalliksi

Kidd. O Magazine etsii tällä kertaa malleiksi 11-14-vuotiaita tyttöjä. Lehti on tuore ja trendikäs kotimainen lifestyle-julkaisu, joka keskittyy perhe-elämään. Kidd.O julkaistiin ensimmäisen kerran 15.10.2013 ja se ilmestyy jatkossa kaksi kertaa vuodessa. He ilmoittavat facebook-sivuillaan näin:

"Kidd.O Magazine etsii tammikuun lopussa Helsingissä pidettäviin kuvauksiin 11-14 -vuotiaita tyttöjä. Ehdokkaita voi ilmoittaa lähettämällä hyvälaatuinen kasvokuva osoitteeseen malliksi@kiddo.fi. Muista mainita viestissäsi lapsen ikä ja vaatekoko."

Myös mm. RAWR Magazine, sekä perinteiset printit kuten KaksPlus, Vauva ja Meidän Perhe käyttävät usein "lukijoita" malleinaan ja hakevatkin malleja erilaisilla ilmoituksilla. Kuvauksista voivat lapset ja vanhemmat saada mukavia ja ikimuistoisia kokemuksia. Palkkana on usein ammattilaisen ottamat kuvat itselle muistoksi mutta kuvauksista voi saada myös rahallisen korvauksen. Huomaa, että tällöin mallina toimiva lapsi tarvitsee oman verokortin, joskin veroprosentti on yleensä 0%.

Kuva: Reima 2014

Tärkeintä on, että kuvauksiin mentäessä solmitaan kuvaussopimus, johon kirjataan tiedot kuvien käyttöoikeuksista ja kuvista saatavista korvauksista. Kuvan käyttöoikeus on aina lain nojalla kuvan ottajalla, ja yleensä sopimuksissa annetaan suostumus käyttää otettuja kuvia esimerkiksi lehden myöhemmissä julkaisuissa (esim. verkossa, printissä jne.) ilman erillistä korvausta.

Kuva: Reima 2014

Lapsimalleja välittäviä toimistoja on tietysti myös, jonne voi hakea omaa lastaan, jos tuntuu, että hän olisi reipas ja persoonallisen näköinen kuvattava. Hakemukseen riittää ihan selkeä kotona otettu kasvokuva/kokovartalokuva ja lisäksi lapsen tiedot kuten ikä, pituus ja yhteystiedot. Yksi johtavin mainosmalleja välittävä toimisto on Azzurro models, jolla on jo yli 20-vuoden kokemus alalta. Azzurron lapsimalleja näkee toistuvasti mm. isoissa katalogeissa kuten Anttila, Stockmann, Sokos, Hobby Hall jne. Toinen hyväksi todettu toimisto on myös Helsinkiin sijoittuva Book Us, joka välittää lähinnä lapsimalleja. Heidän pikkumallejaan on nähty runsaasti mm. Reiman ja Stockmannin mainoksissa.

Kuva: Reima 2014

Toimistot ottavat tietysti välityspalkkion mallien palkasta, mutta sitä kautta lapsilla on hyvät mahdollisuudet saada keikkoja. Vanhemman tai huoltajan on pystyttävä kuljettamaan lasta yleensä keskellä arkipäivää tapahtuviin kuvauksin. Sen sijaan kaikenlaiset toimistot, jotka suosittelevat mallikurssejaan tai kalliita mallikansiokuvauksiaan, kannattaa suosiolla jättää väliin!

Toivottavasti tästä tietoiskusta on hyötyä jollekin, ehkäpä asiaa jo suunnitelleelle vanhemmalle tai sellaiselle, jonka lapsi olisi kovasti haluamassa kameran eteen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti